Köziglap.hu  
Toggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: gyorgyi
Új, ma: 1
Új, tegnap: 1
Összes: 1309

Látogató online:
Tag: 3
Látogató: 8
Összes: 11
Ki hol van?:
 Tag:
01: julcsika > Fórum
02: Lujzus > Fórum
03: mimi > Fórum
 Látogató:
01: Képgaléria
02: Képgaléria
03: Hírek
04: Saját beállítások
05: Hírek archívuma
06: Contact
07: Fórum
08: Képgaléria

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Toggle Content Keresés

Toggle Content Titok?

Toggle Content HIRTV

Toggle Content

Toggle Content ABACUS

Toggle Content http://www.linkpark.hu

Toggle Content Webnyertes

Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content http://www.asway.eu

Fórum › Bemutatkozás › Népességnyilvántartás,anyakönyv › Népességnyilvántartás
Népességnyilvántartás
A témához kapcsolódó kérdések, problémák, írjatok jogszabály ismertetőket, nyissatok külön témát, ha szükséges.
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékNépességnyilvántartás,anyakönyv
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Júl. 21. 14:26    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Aki tud, kérem segítsen.

Köszönöm.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Júl. 21. 14:43    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

komar wrote:
Sziasztok!

A problémám a következő:
Külföldi állampolgár szeretne lakcímet létesíteni településünkön, de nincs neki magyar lakcímkártyája. Ezt én csinálom, ha igen hogy? vagy hova küldjem az ügyfelet?
A másik problémám, ha magyar állampolgár szeretne külföldön tart. helyet létesíteni. Ezt én megtudom csinálni? Ha igen hogyan?
Mária

Mária, az aszás gépen tedd fel a kérdésed, profi kolléganők fognak válaszolni. Ha nem vagy anyakönyves, akkor kérd meg az anyakönyves kolléganődet.
Vissza az elejére
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Júl. 22. 07:14    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm a tanácsodat.
Vissza az elejére
tammaca
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2009. Júl. 29. 12:15    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni az alábbiakban:
A népességnyilvántartási feladatokat végző kolléga -saját elhatározásából- beszámolót készít munkájáról a Képviselő-testület részére. Beszámolójának mellékletét képezi egy névsor (teljes név-lakcímből az utca, házszám nincs) a település 10 legidősebb és 10 legfiatalabb lakosáról.
Szociális ügyintézőként nem ismerem a személyes adatok kezeléséről szóló jogszabályokat teljes mélységükben, de úgy érzem, hogy ez így nem jó. Azt gondolom, hogy nyílt Képviselő-testületi ülés anyagában ilyen adatok nem szerepelhetnek.
Véleményeteket kérem az adatkezeléssel kapcsolatban.
Előre is köszönöm!
Vissza az elejére
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Aug. 24. 06:52    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

A MOL Nyrt. megkeresett, hogy egy ügyfelének a címét adjam meg. Úgy gondolom, hogy ez illeték köteles. Akkor is illeték köteles ha nincs nálunk lakcíme? És csak tájékoztatom hogy településünkönkön nincs ilyen lakos.

Mária
Vissza az elejére
pézsu
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2009. Szept. 14. 21:42    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Kérelemre indult fiktív lakcím ügyem van. Az ügyfél kéri, hogy a lánya címét fiktiváljuk. Kérelmének benyújtásakor elmondása szerint az ő tulajdona az ingatlan, menet közben viszont kiderült, hogy csak holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezik. Kénytelen leszek elutasítani a kérelmét??!!??
Amikor bejelentette a lányat, akkor még tulajdonos volt,viszont menetközben már csak haszonélvező. Elutasíthatom ezzel az indokkal?
Ha valakinek volt már hasonló esete, kérem segítsen.

Köszi, sziasztok

komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Okt. 15. 13:10    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Volt már valaki belső adatvédelmi felelős képzésen? Mennyire nehéz? Esetleg tananyagot tudtok küldeni?

Mária
Vissza az elejére
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Okt. 19. 07:13    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Senki nem volt még belső adatvédelmi felelős képzésen?
Vissza az elejére
Szamosújlak
Jómunkásember
Jómunkásember

HozzászólásElküldve: 2009. Nov. 17. 12:41    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Kötikati!

Olvastam a fiktiválással kapcsolatos "tájékoztatódat", és a segítségedet szeretném kérni. Eljutottam az ügyemmel odáig, hogy a határozatot elkészítettük, és postáztuk. A kérelmező átvette, de a fiktiválással érintett személy határozatot a posta visszaküldte: "a címzett ismeretlen helyre költözött". Ezek után mi a teendő? Hirdetményi kézbesítés+feltenni a www.magyarország.hu weboldalra? Az ASZA gépen mit kell rögzíteni? Ilyen még soha nem csináltam, és kis település lévén, nekünk a lakcímváltozást is eddig az okmányiroda rögzítette. Mit kell a okmányirodának küldeni? Segítségedet előre is köszi: Anita
Vissza az elejére
Bezsu
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2009. Nov. 19. 17:28    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Aki tud segítsen. Van egy norvégiában élő "állítólag' magyar állampolgár ügyfelem, aki tartózkodási helyet szeretne jelenteni községünkben. Az Ő állítása szerint magyar állampolgár, de okmánya nincs.
Van neki a magyar útlevél nyilvátnartótól egy levele, ami arról szól, hogy tudomásul vették, hogy elveszítette az útlevelét. A nyilvántartó telefonon azt a tájékoztatást adta az ügyfél kérésére, hogy az útlevél magyar útlevél volt és 2001-ben állították ki. Azt a tanácsot kapta, hogy ezzel és a születési anyakönyvi kivonatával, (a születés nálunk történt) keresse fel az okmányirodát és kérjen útlevelet. No eddig még értem. Ha kap útlevelet, akkor nálam simán tud lakcímet, vagy tartózkodási helyet létesíteni, vagy mi a teendő?
A bácsi 72 éves, igen nehezen ért meg mindent, több hozzátartozója is próbált már a nevében intézkedni. Már nem tudja senki, hogy a másik hol tartott és mit intézett. Mi a véleményetek?
Azt még megtudtam, hogy ha kint lenne, a konzulátuson mindent tudna intézni, de már itt van. Van a tulajdonában a falunkban egy lakóház, azt szeretné átruházni és ezért fontos neki a magyar tartózkodási hely, mert személyi számra lenne szüksége. Ezért is van több kérdésem: Ki veszi nyilvántartásba, ki kér neki személyi számot? Segitsetek, hogy korrekt választ tudjak neki adni.
Köszönöm és bizom benne, hogy november 21-e után is leszünk elegen és megmarad ez a fórum, mert iszonyatosan nagy segítség.
Vissza az elejére
ratiangi
Munkásember
Munkásember

HozzászólásElküldve: 2009. Nov. 20. 00:44    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bezsu!

1992. évi LXVI. tv.(Nytv.) a polgárok személyi adatának és lakcímének nyilvántartásáról ... szóló tv. végrehajtásáról szóló rendelet (146/1993 (X. 26.) Korm.r.) 3.§ (5) bek.: A nyilvántartási eljárásban a külföldön élő személy magyar állampolgársága érvényes útlevéllel, illetve egy évnél nem régebben kiállított állampolgársági bizonyítvánnyal igazolható. Egyéb személyi adatait útlevéllel vagy az útlevél kiállításának alapjául szolgáló okiratokkal, családi állapota tekintetében személyes nyilatkozatával is igazolhatja. Ha az érintett nem rendelkezik állampolgársági bizonyítvánnyal, annak beszerzésére nem kötelezhető. Az állampolgárság megállapítása iránt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt kell megkeresni.
A R. szerint külföldön élő magyar állampolgár a konzuli tisztviselőnél vagy a központi szervnél kérheti az adatai nyilvántartásba vételét, illetőleg törlését, bejelentheti a nyilvántartott adatai változását, teheti meg vagy vonhatja vissza a korlátozó nyilatkozatát.
Külföldön élő magyar állampolgárként kell felvenni a nyilvántartásba azt a személyt,
a) aki külföldi letelepedés szándékával hagyja el az országot,
b) akinek adatai külföldre távozás miatt a nyilvántartás passzív állományában szerepelnek,
c) aki korábban sem tartozott a nyilvántartás hatálya alá, mert külföldön élt.

Nytv. szerint a külföldön élő, illetőleg a Magyar Köztársaság területét a külföldi letelepedés szándékával elhagyó magyar állampolgárok akkor tartoznak a törvény hatálya alá, ha - a magyar állampolgárságuk igazolása után - kérik adataiknak a nyilvántartásba való felvételét, illetőleg meglévő adataik további kezelését. Adataikat kérelmükre - az archív adatok kivételével - a nyilvántartásból törölni kell.

A fentiek alapján én az ügyfél kérelméről jegyzőkönyvet vennék fel, és azt küldeném meg a KEK KH-nak. Ők rendelkeznek hatáskörrel, szerintem ők szerzik be az állampolgársági bizonyítványt is. A jegyzőkönyv mellé én kitöltetnék egy lakcímbejelentőt is az ügyféllel, személyiszám nélkül, és nem adnám át neki a "kisebbik felét", nem is vágnám le a nagyobb részről, de "bekódolnám" és azzal együt küldeném meg a KEK-nek, a születési akvi kivonatával együtt.

De a postázás előtt az anyakönyvvezetőt megkérném, hogy az ASZA gépén aktív és passzív állományban is keressen rá az ügyfélre, ha volt magyar útlevele, szerintem az állományban benne lesz.

Ha benne van, akkor valamelyik bizonylatot kell kitölteni (fejből nem tudom talán a hetest ) a megfelelő kódolással.

Bezsu
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2009. Nov. 20. 13:13    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Angi!
Köszönöm a válaszodat. Én vagyok az anyakönyvvezető is, és már korábban megnéztem, nem találtam a nyilvántartásban.
Időközben megkerestem a megyei állig.hivatalt, ahonnan azt a tájékoztatást kaptam, hogy lássam el születési anyakönyvi kivonattal és irányítsam a BÁH-hoz, ahol nyilvántartásba veszik és az első Magyarországi lakcímét is ott tudja bejelenteni.
Ugy, hogy én ezt tettem.
Még egyszer köszönöm a segítségedet.
Vissza az elejére
márta
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Nov. 23. 11:46    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

A vízmúvek megkeresktek adatszolgál.ügyében, számlát kell a részükre küldeni és milyen összegben,????, mert ha jól emlékszem ezért fizetnikük kell??? Mire hivatkoozzak??,Valaki tudna segíteni.????
Vissza az elejére
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Jan. 28. 10:07    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nem okmányirodás település vagyunk. Az elkészült új lakcímkártyákat az okmányiroda küldi meg nekem, majd én postázom. A postáról visszaérkezett lakcímkártyákkal mit tegyek? A postáról visszaérkezett pl. nem kereste, vagy levélszekrény hiánya miatt címmel.
Ezekkel a visszaérkezett lig.ekkel mit tegyek? örizgessem? de meddig?

Mária
Vissza az elejére
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Feb. 03. 09:15    Hozzászólás témája: Re: Népességnyilvántartás Hozzászólás, az előzmény idézésével

sziasztok!

Kérdésem, hogy én másik településen lévő tart.helyet megtudok-e szüntetni? Megszüntethetek-e? Vagy az ügyfélnek el kell mennie a tart.hely szerinti jegyzőhöz, hogy megszüntesse az ottani lakcímét?

Mária
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékNépességnyilvántartás,anyakönyv Időzóna: GMT + 1 óra
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
7 / 10 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban

websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy