Köziglap.hu  
Toggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: gyorgyi
Új, ma: 1
Új, tegnap: 1
Összes: 1309

Látogató online:
Tag: 2
Látogató: 4
Összes: 6
Ki hol van?:
 Tag:
01: marcsi66 > Fórum
02: Mola > Kezdőlap
 Látogató:
01: Fórum
02: Fórum
03: Saját beállítások
04: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Toggle Content Keresés

Toggle Content Titok?

Toggle Content HIRTV

Toggle Content

Toggle Content ABACUS

Toggle Content http://www.linkpark.hu

Toggle Content Webnyertes

Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content http://www.asway.eu

Fórum › Bemutatkozás › Népességnyilvántartás,anyakönyv › Anyakönyv
Anyakönyv
A témához kapcsolódó kérdések, problémák, írjatok jogszabály ismertetőket, nyissatok külön témát, ha szükséges.
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékNépességnyilvántartás,anyakönyv
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kriszta73
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2008. Jún. 20. 09:27    Hozzászólás témája: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Mint kezdő aktőnek tudna valaki esküvői beszéd mintákat küldeni?

Ti hogyan győzitek le a "gombócot" ?
Nagyon meg tudok hatódni minden szép dolgon, hogyan tudom majd megállni, hogy ne pityeregjek az esküvői beszéd alatt?!
Kriszta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Fényképalbum
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2008. Jún. 20. 14:34    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Kriszta ! Örömmel üdvözöllek az anyakönyvvezetők népes táborában ! Nem könnyű, nagyon pontos munkát kíván, nagy odafigyelést, de tényleg a közigazgatás legszebb része.
Esküvői beszéd: az ASZA gép ! Fórum, ott találsz. Most pontosan nem tudom leírni hogy hol, de ha nem találod segítek. Az ASZA fórumban (Felvetések, kérdések) minden más témában is találsz kérdéseket, hozzászólásokat, anyakönyvi témában főleg. Szakemberek is figyelik is válaszolnak, felhívják a figyelmünket jogszabályváltozásra, problémákra, mindenre ami a munkánkat segítheti. Egy baj van a géppel, lassú, de ez állítólag direkt van. (Képességeink?)
A gombóc sok év után is ott lesz a torkodban, kivéve, ha futószalagon csinálod az esküvőket. De nem baj, ha ott van a gombóc sem fogják észrevenni, azt csak Te gondolod. Az esküvő első 5 perce a nehéz, akkor mindenki (ifjú pár is) izgul. Én ezt úgy próbálom oldani, hogy amikor bevonulnak és leülnek, versmondó kezdi és csak utána kezdem a hivatalos részt. Van pár perc szétnézni, levegőt kapni.
Sok sikert ! Szia !
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kriszta73
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2008. Jún. 21. 11:37    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszi Magdus!
Az ASZA gépet én is ismerem a "CIM-KORZET-SZERV" oldaláról Ördög és most majd az akvi részről is. Szerintem is szép része a közignek, sajna nálunk csak kevés esküvő van, kis falu vagyunk, mindenki mindenkit ismer, főleg a mi korosztályunk. Azért félek a gombóctól!
A kolléganőm csinálja az esküvőket - Ő már nagyon profi, bár az én esküvőmön tavaly ő is majdnem elpityeredett Kacsintó - igazából nem is akarom elvenni tőle, engem a papírozós része jobban vonz, de ha Ő nem ér rá, vagy kifejezetten engem kérnek akkor ugye meg kell tenni. Kérhetek tőle is tanácsot, de én magam szeretném kidolgozni a szertartás menetét, verseket, szöveget, zenét adni a csupasz sorrendre. Majd körülnézek. Addig is minden szépet és jót az akönyv területén is.
Üdv Kriszta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Fényképalbum
gézsu
Jómunkásember
Jómunkásember

HozzászólásElküldve: 2008. Jún. 23. 19:13    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok akvezetők! Úgylátszik egyetértünk a gombóc kérdésében! Én is kis községben élek, még nem volt alkalmam sok esküvő levezetésére! Minden alkalommal küzdök a gombócokkal! Pedig mindig megfogadom kemény maradok! a papírozást én is nagyon szeretem csinálni! Ez az egy olyan munka, ilyen, vagy olyan a papír! tudod mit kell csinálni, megcsinálod és pont a végére! Az ASZA gép egyre nagyobb segítséget jelent! Köszönet azoknak az anyakönyvvezetőknek, akik veszik a fáradságot, és segítenek másoknak! (pl. beszéd)
Vissza az elejére
kriszta73
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2008. Jún. 30. 07:45    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Megin mélyvíz! Tényleg meg kell tanulnom úszni!!!! Nagyon boldog
Jövő hónapban lesz egy esküvőm és egy Állampolgári esküm is. Légyszi írja meg vki hol találom az Asza gépen a hozzá való témát, mert nekem nem sikerült megtalálnom. Szomorú
Az a jó az esküvőben hogy csak négyen lesznek és vadidegenek, úgyhogy bízom benne nem lesz túl nagy a gombóc! Csak a zabszem Nevető Nevető
Üdv Kriszta
Vissza az elejére
Mónika
Jómunkásember
Jómunkásember

HozzászólásElküldve: 2008. Okt. 06. 06:48    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Egy ismerősöm bogarat ültetett a fejembe, hogy a még meg nem született gyermeknél készülő apaságinál fontos-e az orvosi igazolás kiadási dátoma? szükséges-e hogy 1 hónapnál ne legyen régebbi?

Köszönöm

Mónika
Vissza az elejére
kriszta73
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2008. Okt. 07. 17:27    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Mónika!
"Szakorvosi bizonyítvánnyal kell igazolni a szülés várható időpontját, és ha ez lehetséges, a fogamzás feltételezett időpontját. Szakorvosi bizonyítványként a szakorvos által kiállított terhesgondozási kiskönyv is elfogadható abban az esetben, ha ez tartalmazza a születés, ill. a fogamzás feltételezett időpontját."

Nem tudom honnan szedte az ismerősöd, de ha a kismama rendszeresen jár terhesgondozásra és nőgyógyászhoz, akkor nem lényeg, hogy mikori az igazolás. A lényeg az apa személyes nyilatkozata, a szülés várható időpontja, az orvos neve, az intézet ahol az orvos rendel.
Üdv Kriszta

A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve!
Vissza az elejére
Máté
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2008. Dec. 02. 15:20    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Gyakorlott anyakönyvvezetők segítsetek!

Halálesetet anyakönyveztünk, azonban nem egyezett az elhunyt születési ideje, anyja neve és születési neve sem a rendszerben lévő adatokkal. Megkértem a születési hely szerinti aktőt javítsa már ki a hibás adatokat, mert így nem tudunk anyakönyvezni. Ki is javította, de úgy rögzítette a rendszerben, hogy az a dátum amivel új személyi számot generált már a haláleset időpontja után történt. Így most nekem nem engedi a halálesetet rögzíteni, mert későbbi a személyi szám generálás, mint a haláleset ideje. A születési hely szerinti aktő nem tudott változtatni a felvitel dátumán!
Mit csináltok ilyen esetben????
Előre is köszönöm válaszotokat!
Vissza az elejére
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2008. Dec. 02. 17:19    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Máté ehhez tényleg gyakorlott anyakönyvvezető kell, vagy technikai segítség kérése az ASZA fórumon (fekete gép). Ott tedd fel a kérdésed, a megfelelő helyen, biztosan fog Neked megoldást kínálni vagy az Idom vagy gyakorlott kollága/nő. Én még nem találtam magam szembe ilyen problémával, szerencsére.
Vissza az elejére
kriszta73
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2008. Dec. 06. 18:03    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nincs előttem a "fekete gép" de nem próbálta törölni a rögzítést és újra rögzíteni előbbi dátummal? Ezt ha jól tudom technikai műveletek anyakönyvi változások ablakban lehet megtenni. De lehet tévedek és csak az Idom tud ezen segíteni, mert az ASZA rendszer "dátumérzékeny lény" a visszadátumozást nem igazán tűri. Próba szerencse!

A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve!
Vissza az elejére
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Jan. 15. 09:07    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

2 hét múlva lesz egy 25 éves házasságkötésmegerősítésem. Nem volt még soha ilyenenem, de még csak nem is vettem részt hasonlón sem. Ha valaki tudna nekem küldeni egy beszédet, azt megköszönném.

Köszönöm előre is.

Mária
Vissza az elejére
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2009. Jan. 15. 09:32    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mária, küldöm priviben.
Vissza az elejére
erzsó69
Jómunkásember
Jómunkásember

HozzászólásElküldve: 2009. Aug. 25. 13:18    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. A hétvégén megvolt az első esküvőm. Minden simán zajlott, az izgalomtól eltekintve. Ugyan azt a beszédet mondtam amit a kolléganőm szokott mondani, nincs is vele semmi problémám, csak én sajátot szeretnék, a saját magam izlésének megfelelőt. Arra kérnélek benneteket ha tudtok küldjetek nekem mintákat.
Előre is köszönöm.
Vissza az elejére
Hanna
Jómunkásember
Jómunkásember

HozzászólásElküldve: 2009. Aug. 27. 13:26    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, ha a bíróságon kimondják a házasság felbontását, de még mielőtt jogerős lenne, az egyik fél meghal. Ilyenkor a másik fél özvegy lesz vagy elvált?
Mert most özvegyként van a rendszerünkben.
Köszönöm a segítséget.
Vissza az elejére
ujvariildi
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2009. Aug. 27. 14:48    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hanna!
Természetesen özvegy lesz, jól szerepel a rendszerben. A házasság felbontásáról szóló ítélet a jogerősítés napjával lép életbe.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékNépességnyilvántartás,anyakönyv Időzóna: GMT + 1 óra
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
1 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban

websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy