Köziglap.hu  
Toggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: gyorgyi
Új, ma: 1
Új, tegnap: 1
Összes: 1309

Látogató online:
Tag: 4
Látogató: 12
Összes: 16
Ki hol van?:
 Tag:
01: Czipóthné.Éva > Fórum
02: Lujzus > Fórum
03: magdi02 > Privát üzenetek
 Látogató:
01: Fórum
02: Hírek
03: Saját beállítások
04: Fórum
05: Saját beállítások
06: Hírek
07: Saját beállítások
08: Fórum
09: Fórum
10: Saját beállítások
11: Fórum
12: Fórum
Rejtett: 1
Bejelentkezett admin:
01: PM mgiz

Toggle Content Modulok

Toggle Content Keresés

Toggle Content Titok?

Toggle Content HIRTV

Toggle Content

Toggle Content ABACUS

Toggle Content http://www.linkpark.hu

Toggle Content Webnyertes

Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content http://www.asway.eu

Fórum › Bemutatkozás › Népességnyilvántartás,anyakönyv › Anyakönyv
Anyakönyv
A témához kapcsolódó kérdések, problémák, írjatok jogszabály ismertetőket, nyissatok külön témát, ha szükséges.
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékNépességnyilvántartás,anyakönyv
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Teri
Jómunkásember
Jómunkásember

HozzászólásElküldve: 2010. Feb. 13. 15:11    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia ritahh!

A házassági anyakönyvi kivonatot annál a hivatalnál tudod beszerezni, ahol a szüleid házasságot kötöttek. Igen a házassági kivonat megjegyzések rovatába rögzítésre kerül a válás ténye.
A bírósági végzés másolatát attól a bíróságtól, ahol a válást kimondták, ha Kecskeméten, akkor a kecskeméti bíróságtól.

Szia! Teri
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ritahh
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Feb. 13. 16:03    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Teri!

Köszönöm a segítséget! Arról, hogy meg lehet-e oldani személyes megjelenés nélkül, illetve a költségekről van esetleg valami információd?

Köszi,
Rita
Vissza az elejére
kriszta73
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Feb. 15. 09:33    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Rita! Szerintem írjon egy kérelmet a veled élő szülő a házasságkötés helye szerinti aktőnek, írja le, hogy mit kér, és mihez. Házasulandók neve, házasságkötés ideje legyen benne. 2000 Ft illeték terheli.
Elvileg így megküldik postán.
Üdv

A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Fényképalbum
Teri
Jómunkásember
Jómunkásember

HozzászólásElküldve: 2010. Márc. 01. 12:10    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, ha van valakinek mintája, "Nyilvántartás az apára vonatkozó adatok nélkül anyakönyvezett születési eseményekről" legyenszíves elküldeni. Priviben küldenék email címet, vagy fax számot.
Ha másképpen nem megy, akkor legalább annyi segítséget kérek, hogy milyen rovatok legyenek ebben a nyilvántartásban.

A segítséget előre is köszönöm!

Teri
Vissza az elejére
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Márc. 01. 18:16    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Teri !

Az általam vezetett nyilvántartás a Pénzügyi Tájékoztató Iroda Kft füzete. Egy gyermekre két A4-es oldal van szánva. Ezt esetleg faxon tudom elküldeni Neked. Esetleg megrendeled, nem drága.

A címe nem az általad megadott, hanem "Nyilvántartás az apa adatai nélkül anyakönyvezett gyermekekről". De gondolom ez ugyanazt takarja.
Vissza az elejére
Teri
Jómunkásember
Jómunkásember

HozzászólásElküldve: 2010. Márc. 02. 08:34    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Magdus!

Írtam Neked két privát levelet is, de nem látom őket sem az elküldött, sem a kimenő mappában.
Ezekben a levelekben közöltem a fax számomat.

Szia! Teri

( Újra megpróbáltam, látom most már elment)
Vissza az elejére
tyttyna
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Márc. 17. 11:50    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Lejárt személyi igazolvány meghosszabbításához a születési anyakönyvi kivonat kiadása illetékmentes vagy illetékköteles? Az eredeti nincs meg. Valaki szerint igen, valaki szerint nem Kérdés
Vissza az elejére
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Márc. 17. 15:07    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Illetékmentes az alábbiak alapján:
1990. évi XCIII. törvény az illetékekről, IX.sz. melléklet,:

Személyazonosító igazolvány, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiadásával kapcsolatos eljárás illetéke

.........3. Illetékmentes a személyazonosító igazolvány kiadásához szükséges - jogszabályban meghatározott - anyakönyvi kivonat kiállítása...........
Vissza az elejére
tyttyna
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Márc. 17. 15:43    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm válaszod.
tyttyna
Vissza az elejére
ági86
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Ápr. 01. 17:10    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Lenne egy nagyon sürgős és életbevágó kérésem
Az Anyakönyvi Szolgáltató Rendszerről írom a szakdolgozatomat és kellene egy leírás arról hogy, hogyan épül fel ez a rendszer.
Ha valakinek módjában áll kérem segítsen.
Felhasználói kézikönyvem van de abból még nem tudom kisilabizálni a felépítését.

Előre is köszi
Vissza az elejére
ági86
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Ápr. 01. 17:11    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ja és ez nem egy áprilisi tréfa:)
Vissza az elejére
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Ápr. 02. 14:58    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Ági86 !

Ha már van felhasználói kézikönyved és az nem elég ahhoz, hogy átlásd az ASZA rendszert, akkor innét nehéz segíteni. A leghatékonyabb az lenne, ha a lakóhelyeden felkeresnéd az anykönyvvezetőt (jegyzőt esetleg, attól függ mekkora településen élsz, külön csoport van, vagy egy szál aktő...) és elmondanád a problémádat, kérnél szépen segítséget. Minden anyakönyvvezető az ASZÁ-val dolgozik, tehát helyben található a megoldás. A továbbiak szerintem rajtad múlnak. Úgy kell kérni, hogy azt szívesen teljesítsék. Ezt csak azért mondom, mert az anyakönyvvezetőnek sok adatvédelmi szabályt be kell tartania, ha Neked élesben szeretné bemutatni az aszát. Talán most lenne értelme a megszűnt asza oktatói rendszernek. Mert azt hiszem megszűnt, bár ebben nem vagyok egészen biztos, de megnézni csak kedden tudom.
Vissza az elejére
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Máj. 05. 14:04    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

SOS segítségre lenne szükségem! Szombaton lesz egy esküvőm. A szülőköszöntővel vagyok bajban. A vőlegény édesapja meghalt. Kérik, hogy említsem meg őt is. Nem volt még ilyen szülőköszöntőm. Kérlek benneteket, ha tudtok, küldjetek nekem ilyen köszöntőre mintát.

Köszönöm

Mária
Vissza az elejére
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Máj. 05. 14:50    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Mária !

SOS ment egy privi, gondolatindítónak !
Vissza az elejére
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Máj. 05. 14:57    Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Magdus!

Köszönöm a segítségedet. Gondolatindítónak tényleg nagyon jó. Én is valami hasonlót gondoltam írni. Én sem gondoltam több mondaton keresztül emlegetni az elhunyt édesapát.

Köszönöm mégegyszer a segítséget.

Mária
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékNépességnyilvántartás,anyakönyv Időzóna: GMT + 1 óra
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
5 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban

websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy