User Info
 Üdvözlet Anonymous
Csatlakozás:
 Legutóbbi: gyorgyi
 Új, ma: 1
 Új, tegnap: 1
 Összes: 1309
Látogató online:
 Tag: 4
 Látogató: 12
 Összes: 16
Ki hol van?: Tag:01: Czipóthné.Éva > Fórum
02: Lujzus > Fórum
03: magdi02 > Privát üzenetek
Látogató:01: Fórum
02: Hírek
03: Saját beállítások
04: Fórum
05: Saját beállítások
06: Hírek
07: Saját beállítások
08: Fórum
09: Fórum
10: Saját beállítások
11: Fórum
12: Fórum
Rejtett: 1
Bejelentkezett admin:01: mgiz

Modulok

Keresés

Titok?

HIRTV

ABACUS

http://www.linkpark.hu

Webnyertes

jogiforumhírek

http://www.asway.eu
|
Fórum › Bemutatkozás › Népességnyilvántartás,anyakönyv › Anyakönyv
AnyakönyvA témához kapcsolódó kérdések, problémák, írjatok jogszabály ismertetőket, nyissatok külön témát, ha szükséges.
Ugrás az oldalra: Előző 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Következő
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Teri Jómunkásember

|
Elküldve: 2010. Feb. 13. 15:11 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Szia ritahh!
A házassági anyakönyvi kivonatot annál a hivatalnál tudod beszerezni, ahol a szüleid házasságot kötöttek. Igen a házassági kivonat megjegyzések rovatába rögzítésre kerül a válás ténye.
A bírósági végzés másolatát attól a bíróságtól, ahol a válást kimondták, ha Kecskeméten, akkor a kecskeméti bíróságtól.
Szia! Teri
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ritahh Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Feb. 13. 16:03 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Szia Teri!
Köszönöm a segítséget! Arról, hogy meg lehet-e oldani személyes megjelenés nélkül, illetve a költségekről van esetleg valami információd?
Köszi,
Rita
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kriszta73 Fórumfüggő

Csatlakozott: Október 16, kedd Hozzászólások: 213 Tartózkodási hely: egy falu a legkisebb megyében
|
Elküldve: 2010. Feb. 15. 09:33 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Szia Rita! Szerintem írjon egy kérelmet a veled élő szülő a házasságkötés helye szerinti aktőnek, írja le, hogy mit kér, és mihez. Házasulandók neve, házasságkötés ideje legyen benne. 2000 Ft illeték terheli.
Elvileg így megküldik postán.
Üdv
_________________ Kriszta
A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Teri Jómunkásember

|
Elküldve: 2010. Márc. 01. 12:10 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ha van valakinek mintája, "Nyilvántartás az apára vonatkozó adatok nélkül anyakönyvezett születési eseményekről" legyenszíves elküldeni. Priviben küldenék email címet, vagy fax számot.
Ha másképpen nem megy, akkor legalább annyi segítséget kérek, hogy milyen rovatok legyenek ebben a nyilvántartásban.
A segítséget előre is köszönöm!
Teri
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Magdus Fórumfüggő

Csatlakozott: Február 26, hétfÅ Hozzászólások: 491 Tartózkodási hely: Észak-mo, falu
|
Elküldve: 2010. Márc. 01. 18:16 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Szia Teri !
Az általam vezetett nyilvántartás a Pénzügyi Tájékoztató Iroda Kft füzete. Egy gyermekre két A4-es oldal van szánva. Ezt esetleg faxon tudom elküldeni Neked. Esetleg megrendeled, nem drága.
A címe nem az általad megadott, hanem "Nyilvántartás az apa adatai nélkül anyakönyvezett gyermekekről". De gondolom ez ugyanazt takarja.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Teri Jómunkásember

|
Elküldve: 2010. Márc. 02. 08:34 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Szia Magdus!
Írtam Neked két privát levelet is, de nem látom őket sem az elküldött, sem a kimenő mappában.
Ezekben a levelekben közöltem a fax számomat.
Szia! Teri
( Újra megpróbáltam, látom most már elment)
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tyttyna Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Márc. 17. 11:50 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Sziasztok!
Lejárt személyi igazolvány meghosszabbításához a születési anyakönyvi kivonat kiadása illetékmentes vagy illetékköteles? Az eredeti nincs meg. Valaki szerint igen, valaki szerint nem 
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Magdus Fórumfüggő

Csatlakozott: Február 26, hétfÅ Hozzászólások: 491 Tartózkodási hely: Észak-mo, falu
|
Elküldve: 2010. Márc. 17. 15:07 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Illetékmentes az alábbiak alapján:
1990. évi XCIII. törvény az illetékekről, IX.sz. melléklet,:
Személyazonosító igazolvány, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiadásával kapcsolatos eljárás illetéke
.........3. Illetékmentes a személyazonosító igazolvány kiadásához szükséges - jogszabályban meghatározott - anyakönyvi kivonat kiállítása...........
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tyttyna Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Márc. 17. 15:43 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Köszönöm válaszod.
tyttyna
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ági86 Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Ápr. 01. 17:10 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Sziasztok!
Lenne egy nagyon sürgős és életbevágó kérésem
Az Anyakönyvi Szolgáltató Rendszerről írom a szakdolgozatomat és kellene egy leírás arról hogy, hogyan épül fel ez a rendszer.
Ha valakinek módjában áll kérem segítsen.
Felhasználói kézikönyvem van de abból még nem tudom kisilabizálni a felépítését.
Előre is köszi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ági86 Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Ápr. 01. 17:11 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Ja és ez nem egy áprilisi tréfa:)
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Magdus Fórumfüggő

|
Elküldve: 2010. Ápr. 02. 14:58 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Szia Ági86 !
Ha már van felhasználói kézikönyved és az nem elég ahhoz, hogy átlásd az ASZA rendszert, akkor innét nehéz segíteni. A leghatékonyabb az lenne, ha a lakóhelyeden felkeresnéd az anykönyvvezetőt (jegyzőt esetleg, attól függ mekkora településen élsz, külön csoport van, vagy egy szál aktő...) és elmondanád a problémádat, kérnél szépen segítséget. Minden anyakönyvvezető az ASZÁ-val dolgozik, tehát helyben található a megoldás. A továbbiak szerintem rajtad múlnak. Úgy kell kérni, hogy azt szívesen teljesítsék. Ezt csak azért mondom, mert az anyakönyvvezetőnek sok adatvédelmi szabályt be kell tartania, ha Neked élesben szeretné bemutatni az aszát. Talán most lenne értelme a megszűnt asza oktatói rendszernek. Mert azt hiszem megszűnt, bár ebben nem vagyok egészen biztos, de megnézni csak kedden tudom.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
komar Fórumfüggő

Csatlakozott: Január 23, szerda Hozzászólások: 219 Tartózkodási hely: egy nagy község
|
Elküldve: 2010. Máj. 05. 14:04 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Sziasztok!
SOS segítségre lenne szükségem! Szombaton lesz egy esküvőm. A szülőköszöntővel vagyok bajban. A vőlegény édesapja meghalt. Kérik, hogy említsem meg őt is. Nem volt még ilyen szülőköszöntőm. Kérlek benneteket, ha tudtok, küldjetek nekem ilyen köszöntőre mintát.
Köszönöm
Mária
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Magdus Fórumfüggő

|
Elküldve: 2010. Máj. 05. 14:50 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Szia Mária !
SOS ment egy privi, gondolatindítónak !
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
komar Fórumfüggő

Csatlakozott: Január 23, szerda Hozzászólások: 219 Tartózkodási hely: egy nagy község
|
Elküldve: 2010. Máj. 05. 14:57 Hozzászólás témája: Re: Anyakönyv |
|
Szia Magdus!
Köszönöm a segítségedet. Gondolatindítónak tényleg nagyon jó. Én is valami hasonlót gondoltam írni. Én sem gondoltam több mondaton keresztül emlegetni az elhunyt édesapát.
Köszönöm mégegyszer a segítséget.
Mária
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban
|
|