Köziglap.hu  
Toggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: gyorgyi
Új, ma: 1
Új, tegnap: 1
Összes: 1309

Látogató online:
Tag: 2
Látogató: 8
Összes: 10
Ki hol van?:
 Tag:
01: julcsika > Fórum
02: marcsi66 > Fórum
 Látogató:
01: Fórum
02: Fórum
03: Linkgyűjtemény
04: Hírek
05: Hírek
06: Fórum
07: Hírek
08: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Toggle Content Keresés

Toggle Content Titok?

Toggle Content HIRTV

Toggle Content

Toggle Content ABACUS

Toggle Content http://www.linkpark.hu

Toggle Content Webnyertes

Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content http://www.asway.eu

Fórum › Bemutatkozás › Népességnyilvántartás,anyakönyv › hagyaték
hagyaték
A témához kapcsolódó kérdések, problémák, írjatok jogszabály ismertetőket, nyissatok külön témát, ha szükséges.
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékNépességnyilvántartás,anyakönyv
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Gizella
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Jún. 21. 17:08    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

skypy87

Ne póthagyatékként vedd fel a leltárt. Én úgy jártam, hogy, a közjegyző kérte az alaphagyaték számát és időpontját közölni, mert nem találta a saját irattárában.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
komar
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Júl. 05. 12:19    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Városi Gyámhivatal megkeresett, hogy vegyek fel gondnokság alá helyezés ügyében ingó és ingatlan vagyonleltárt. Mai nappal ezt megtettem. A kérdésem, hogy az ingatlan vagyonról kérnem kell adó-és értékbizonyítványt? Ha igen, milyen jobszabályra kell hivatkoznom?

Köszönöm

Mária
Vissza az elejére
skypy87
Munkásember
Munkásember

HozzászólásElküldve: 2010. Júl. 08. 09:23    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok! az örökös lemond az örökségről az állam javára (túl sok a tartozás az örökölt ingatlanon) de van egy ügyfél aki ezt az örökséget meg szeretné venni. ilyenkor mi a teendő? esetleg ha tudtok legyetek már kedvesek segíteni! nagyon fontos lenne! előre is köszönöm.üdv skypy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Fényképalbum
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő

HozzászólásElküldve: 2010. Júl. 08. 15:25    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

skypy, én csak annyit tudok segíteni, hogy a közjegyző biztos tudja ennek a módját. Szerintem mi csak találgatnánk.
Vissza az elejére
skypy87
Munkásember
Munkásember

HozzászólásElküldve: 2010. Júl. 09. 07:16    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Magdus! köszönöm a válaszod. Időközben sikerült elérni a közjegyzőt, és azt mondta, hogy ha az örökös visszautasítja az örökséget hirdetményt bocsájt ki hogy van-e másik örökös. Amennyiben nincs másik örökös és megszeretnék vásárolni az ingatlant akkor az illetékes vagyonkezelőt kell megkeresni mert ha az ingatlan a magyar állam tulajdonába kerül akkor csak árverés útján lehet megvenni. üdv skypy
Vissza az elejére
Droti
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Aug. 09. 15:19    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tanácsot kérnék! tudom, hogy ez a téma már volt a fórumban, de mi nálatok a gyakorlat hagyaték ügyben??? Nálunk az volt /persze törvénysértő/, hogy korábban mi kértük az ügyfél helyett a tulajdoni lapot a földhivataltól, de persze már nem működik. Az ügyfeleket pedig hiába kérjük, hogy hozzák be / persze ez is ellentétes az IM rendelettel/ de azok nem teszik meg. Főleg, ha van a nevén vagy tíz fölkdterület, ami szinte értéktelen, eszébe sincs behozni!
Mi most a teendő? Ti hogy csináljátok? Az ügyészi vizsgálat szerint / az hogy korábban megkértük és az eljárás nem az Im rendelet szerint történt törvénysértő joggyakorlat!!

Ti hogy csináljátok?
Vissza az elejére
skypy87
Munkásember
Munkásember

HozzászólásElküldve: 2010. Aug. 10. 07:23    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Droti! mi a takarnet program segítségével kérjük le a tulajdoni lapokat a hagyatékhoz és azt is küldjük be a közjegyzőnek. üdv skypy
Vissza az elejére
skypy87
Munkásember
Munkásember

HozzászólásElküldve: 2010. Aug. 26. 14:21    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok! gondoltam ismételten megosztom amit találtam. Biztosan értesültetek már róla, de én azért leírtam, hátha van még rajtam kívül valaki aki esetleg nem tudja. üdv mindenkinek skypy Zavarban levő

2010. évi XXXVIII. törvény a hagyatéki eljárásról.
Vissza az elejére
Baili
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Szept. 08. 09:11    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Van egy külföldi elhunytam, akinek a településünkön van ingatlanvagyona.

Segítsetek, hogy kezdjek hozzá, mi a menete, most a választással kapcsolatos feladatok felemésztik minden időmet, jól jönne egy kis segítség?
Vissza az elejére
skypy87
Munkásember
Munkásember

HozzászólásElküldve: 2010. Szept. 08. 11:11    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Baili!
Nekem korábban egy ilyen ügy kapcsán azt mondta a közjegyző, hogy fel kell venni az örökössel a hagyatéki leltárt a szokásos módon a többit majd ő intézi. üdv
Vissza az elejére
Baili
Gyakornok
Gyakornok

HozzászólásElküldve: 2010. Szept. 09. 13:30    Hozzászólás témája: Re: hagyaték Hozzászólás, az előzmény idézésével

Volt-e olyan ügyetek, hogy külföldi az elhunyt, Magyarországon van ingatlanvagyona, nincs ismert örökös. Mi a menet?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékNépességnyilvántartás,anyakönyv Időzóna: GMT + 1 óra
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6
6 / 6 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban

websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy