User Info
 Üdvözlet Anonymous
Csatlakozás:
 Legutóbbi: gyorgyi
 Új, ma: 1
 Új, tegnap: 1
 Összes: 1309
Látogató online:
 Tag: 2
 Látogató: 8
 Összes: 10
Ki hol van?: Tag:01: julcsika > Fórum
02: marcsi66 > Fórum
Látogató:01: Fórum
02: Fórum
03: Linkgyűjtemény
04: Hírek
05: Hírek
06: Fórum
07: Hírek
08: Fórum
Bejelentkezett admin:Nincs jelenleg adminisztrátor!

Modulok

Keresés

Titok?

HIRTV

ABACUS

http://www.linkpark.hu

Webnyertes

jogiforumhírek

http://www.asway.eu
|
Fórum › Bemutatkozás › Népességnyilvántartás,anyakönyv › hagyaték
hagyatékA témához kapcsolódó kérdések, problémák, írjatok jogszabály ismertetőket, nyissatok külön témát, ha szükséges.
Ugrás az oldalra: Előző 1, 2, 3, 4, 5, 6
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Gizella Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Jún. 21. 17:08 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
skypy87
Ne póthagyatékként vedd fel a leltárt. Én úgy jártam, hogy, a közjegyző kérte az alaphagyaték számát és időpontját közölni, mert nem találta a saját irattárában.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
komar Fórumfüggő

Csatlakozott: Január 23, szerda Hozzászólások: 219 Tartózkodási hely: egy nagy község
|
Elküldve: 2010. Júl. 05. 12:19 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Sziasztok!
Városi Gyámhivatal megkeresett, hogy vegyek fel gondnokság alá helyezés ügyében ingó és ingatlan vagyonleltárt. Mai nappal ezt megtettem. A kérdésem, hogy az ingatlan vagyonról kérnem kell adó-és értékbizonyítványt? Ha igen, milyen jobszabályra kell hivatkoznom?
Köszönöm
Mária
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
skypy87 Munkásember

|
Elküldve: 2010. Júl. 08. 09:23 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Sziasztok! az örökös lemond az örökségről az állam javára (túl sok a tartozás az örökölt ingatlanon) de van egy ügyfél aki ezt az örökséget meg szeretné venni. ilyenkor mi a teendő? esetleg ha tudtok legyetek már kedvesek segíteni! nagyon fontos lenne! előre is köszönöm.üdv skypy
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Magdus Fórumfüggő

Csatlakozott: Február 26, hétfÅ Hozzászólások: 491 Tartózkodási hely: Észak-mo, falu
|
Elküldve: 2010. Júl. 08. 15:25 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
skypy, én csak annyit tudok segíteni, hogy a közjegyző biztos tudja ennek a módját. Szerintem mi csak találgatnánk.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
skypy87 Munkásember

|
Elküldve: 2010. Júl. 09. 07:16 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Szia Magdus! köszönöm a válaszod. Időközben sikerült elérni a közjegyzőt, és azt mondta, hogy ha az örökös visszautasítja az örökséget hirdetményt bocsájt ki hogy van-e másik örökös. Amennyiben nincs másik örökös és megszeretnék vásárolni az ingatlant akkor az illetékes vagyonkezelőt kell megkeresni mert ha az ingatlan a magyar állam tulajdonába kerül akkor csak árverés útján lehet megvenni. üdv skypy
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Droti Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Aug. 09. 15:19 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Tanácsot kérnék! tudom, hogy ez a téma már volt a fórumban, de mi nálatok a gyakorlat hagyaték ügyben??? Nálunk az volt /persze törvénysértő/, hogy korábban mi kértük az ügyfél helyett a tulajdoni lapot a földhivataltól, de persze már nem működik. Az ügyfeleket pedig hiába kérjük, hogy hozzák be / persze ez is ellentétes az IM rendelettel/ de azok nem teszik meg. Főleg, ha van a nevén vagy tíz fölkdterület, ami szinte értéktelen, eszébe sincs behozni!
Mi most a teendő? Ti hogy csináljátok? Az ügyészi vizsgálat szerint / az hogy korábban megkértük és az eljárás nem az Im rendelet szerint történt törvénysértő joggyakorlat!!
Ti hogy csináljátok?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
skypy87 Munkásember

|
Elküldve: 2010. Aug. 10. 07:23 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Szia Droti! mi a takarnet program segítségével kérjük le a tulajdoni lapokat a hagyatékhoz és azt is küldjük be a közjegyzőnek. üdv skypy
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
skypy87 Munkásember

|
Elküldve: 2010. Aug. 26. 14:21 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Sziasztok! gondoltam ismételten megosztom amit találtam. Biztosan értesültetek már róla, de én azért leírtam, hátha van még rajtam kívül valaki aki esetleg nem tudja. üdv mindenkinek skypy
2010. évi XXXVIII. törvény a hagyatéki eljárásról.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Baili Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Szept. 08. 09:11 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Van egy külföldi elhunytam, akinek a településünkön van ingatlanvagyona.
Segítsetek, hogy kezdjek hozzá, mi a menete, most a választással kapcsolatos feladatok felemésztik minden időmet, jól jönne egy kis segítség?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
skypy87 Munkásember

|
Elküldve: 2010. Szept. 08. 11:11 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Baili!
Nekem korábban egy ilyen ügy kapcsán azt mondta a közjegyző, hogy fel kell venni az örökössel a hagyatéki leltárt a szokásos módon a többit majd ő intézi. üdv
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Baili Gyakornok

|
Elküldve: 2010. Szept. 09. 13:30 Hozzászólás témája: Re: hagyaték |
|
Volt-e olyan ügyetek, hogy külföldi az elhunyt, Magyarországon van ingatlanvagyona, nincs ismert örökös. Mi a menet?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban
|
|