Köziglap.hu  
Toggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: Gábor1991
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4550

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 6
Összes: 6
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Fórum
02: Kezdőlap
03: Kezdőlap
04: Kezdőlap
05: Fórum
06: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Fórum › Bemutatkozás › Hogyan használd a lapot (fórumszabályzat) › Fórumszabályzat
Fórumszabályzat
Tájékoztatások az eligazodáshoz, elvárások, kérések miről, mit "szabad" a lapon, mit kerülj el. Mikor törlünk , végső esetben zárok ki felhasználót? Kérések, kérdések a moderátorokhoz és moderátoroktól.
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   _PRINTER    TartalomjegyzékHogyan használd a lapot (fórumszabályzat)
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  

Mit gondolsz szükséges-e fórumszabályzat?
Igen
100%
 100%  [ 1 ]
Nem
0%
 0%  [ 0 ]
Nem érdekel a kérdés, tartózkodom.
0%
 0%  [ 0 ]
Összes szavazat : 1

Szerző Üzenet
tmarkee
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: November 24, szombat
Hozzászólások: 2416
Tartózkodási hely: egy nagyváros

HozzászólásElküldve: 2008. Szept. 27. 14:41    Hozzászólás témája: Fórumszabályzat Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kérem szépen a tagokat, a hozzászólókat, a kérdezőket, hogy mgiz ezen kérésein túlmenően:

* a hozzászólásaikban (a lehetőségekhez képest) a magyar helyesírás szabályait tartsák be.

* a regisztrálás után a profiljukban (az "Extra Infó" mezőbe, nincs jobb helye egyenlőre) tüntessék fel, hogy hol (nem azt, hogy milyen településen hanem, hogy milyen közigazgatási szervnél) dolgoznak és milyen szakterülettel foglalkoznak. Aki ennek az okát nem érti, az valószínűleg nem szokott segíteni másoknak, csak a segítséget várja.

* Ugyanarról az IP címről érkező, azonos e-mail címre kért regisztráció (többszörös regisztráció), az összes azonos felhasználó törlését vonja maga után. Inkább szólj, ha elrontottál valamit.

* az új regisztrál tagok árulják el legalább az első néhány kérdésük feltételekor (hamár bemutatkozni elfelejtettek az erre szolgáló topikban), hogy kollégáink-e vagy ügyfélként kérdeznek.

* a kéréseik, kérdéseik feltétele során lehetőleg az ügy összes ismerhető körülményét írják le. Erre azért van szükség, hogy minél pontosabb véleményt, hozzászólást, jó tanácsot tudjon adni a segíteni szándékozó kolléga.

* a hozzászólásaiknál a jogszabályok számának alkalmazásakor ne rövidítsenek, azt a hivatalos formában használják. Az rendben van, mert mindenki tudja, érti (talán), hogy mi a KET. (vagy Ket.) vagy a Ker. tv. de pl.: a 80/1999. (VI. 11.) Korm. rendelet számát írjuk ki teljesen.

* a legutolsó hozzászólásuk után újra hozzá szeretnének szólni, kérdezni, akkor az újabb hozzászólást ne külön, hanem az előzőt szerkesztve (jobboldalon felül a "szerkeszt" gomb használatával) tegyék meg.

* ne idézzék a közvetlenül előttük szólót, mert feleslegesen növeli a topic terjedelmét, aminek semmi értelme, csak nehezebb kezelni.

* ha e-mail címet írtnak be a publikus fórumba (nem a privát üzenetekre gondoltam), akkor az úgy írják, hogy a "@" helyett "kukac", a "." helyett pedig a "pont" kifejezést használjanak. Pl.: info kukac koziglap pont hu

Erre a spam-ek illetve az e-amil címet gyűjtögető úgynevezett bot-ok munkájának megnehezítése és így a spam-ek terjedésének megakadályozása miatt van szükség. Biztosan láttátok már ezt a formát más oldalakon is.
Hogy mi is az a bot?. Vagy mi is az a spambot? E-mail address harvesting

* a publikus fórumokban a fórumozó társak ha egymástól kérnek iratmintát, akkor akinek van ilyen mintája az ne csak a kérőnek küldje el, hanem gondoljon másokra is és a moderátoroknak/adminisztrátoroknak is e-mailben küldje el (*.doc; *.pdf; *.sxw formátumban) és a moderátoroknak/adminisztrátoroknak azt közzé teszik. Egyszer szólunk, utána kitiltás jár a szabályszegésért.

* jól nézzék meg azt, hogy abba a témába írják a hozzászólást, kérdést, ahová az való, NE OFF-OLJANAK SZÉT egy jól működő témát (topic-ot). Ha valaki lusta visszaolvasni az előző hozzászólásokat és újra felteszi a kérdést annak ellenére, hogy néhánnyal előbb már ugyanazt kitárgyalták, akkor annak a tagnak a hozzászólási jogosultságát - figyelmeztetését követően - sajnos megvonjuk.

* mielőtt új topicot nyitnak, előtte tájékozódjanak arról, hogy "véletlenül" nincs-e ugyanabban a témában már egy korábban nyitott topic.

* a kezdők - és a nem kezdők is - először építő jellegű hozzászólásaikkal segítsenek másokon és ezek után várják el a segítségnyújtást, ne követelőzzenek (hisztizés, "nem kioktatást vártam, stb."), mert annak először warn (figyelmeztetés), majd bannolás (felhasználó felfüggesztése esetleg a regisztráció törlése) a jutalma.

Hozzászólások szerkesztése:

* A moderátor átszerkeszti azokat a hozzászólásokat, amelyek erről az oldalról elterelő linkeket tartalmaznak.
* A moderátor átszerkeszti azokat a hozzászólásokat, amelyek kirívóan kulturálatlanul kerültek megírásra, de ez a hozzászólás eredeti tartalmát nem érinti.
* A moderátor kísérletet tehet a hibás linkek helyreállítására.
* A moderátor a felesleges idézeteket eltávolíthatja. Ne idézd a közvetlenül előtted szólót.
* A
piros (vagy ahhoz nagyon hasonló) színt az adminisztrátor és/vagy a moderátorok használják.
* A moderátor a rövidített jogszabályok számait, neveit kijavítja.
* A moderátor átszerkesztheti azokat a hozzászólásokat, amelyekben ugyanaz a fórumtag közvetlenül egymás után többször is hozzászól vagy feleslegesen idézi a közvetlenül előtte szólót.
* A moderátor átszerkeszti azokat a hozzászólásokat, amelyekben az e-mail címeket nem a fentiek szerinti formában írja be a hozzászóló a publikus fórumba.
* A moderátor - figyelmeztetést követően - átszerkeszti/törli azokat a hozzászólásokat, amiket nem jó helyen tettek fel.
* A moderátor - figyelmeztetést követően - átszerkeszti/törli azt a topicot, amit nem jó témában nyitottak vagy ha annak tartalma megegyezik egy korábban már megnyitott és működő topicéval.
* Továbbá minden egyéb feltétel teljesülése esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik.

Hozzászólások törlése:

* Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem.
* Üres hozzászólások, illetve a véletlenül duplán beírt hozzászólások egyike.
* Moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása.
* A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások.
* Céltalanul vitát szító hozzászólások.
* Bárki személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele.
* Szándékos flood és reklám esetén.
* Piramisjátékok, lánclevelek (ingyenesek is)
* Tiltott önkényuralmi jelképek, politikai és/vagy vallási témák, káromkodás, trágár szavak és kifejezések használata.
* Nem a topic eredeti témájába illő hozzászólás (OFFOLÁS).

Az értelmes és használható segítséget, jó ötleteket illik megköszönni, bár ezt itt senki sem várja el.

Köszönettel: tmarkee

_________________

Egyszer egy szőkített nő kifogott egy ebihalat, a hideg nagyvárosban a hidak alatt...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   _PRINTER    TartalomjegyzékHogyan használd a lapot (fórumszabályzat) Időzóna: GMT + 1 óra
1 / 1 oldal


Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza