Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: edina1981
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4480

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 11
Összes: 11
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Fórum
03: Fórum
04: Fórum
05: Fórum
06: Fórum
07: Fórum
08: Hírek
09: Fórum
10: Fórum
11: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Toggle Content KeresésToggle Content Élj! Ne túlélj!
Keress információért!
http://www.href.hu/x/gjgo

Toggle Content HIRTV

Toggle Content

Toggle Content ABACUS

Toggle Content http://www.linkpark.hu


Toggle Content Webnyertes

Hírek › Elektronikus járulék bevallás jövőre
Közigazgatás korszerűsítése Ismét a kormányzati portál híre szól arról, a következő évtől a munkáltatóknak járulék bevallásaikat elekronikus úton kell intézniük, s szó esik a KET-ről az elekronikus ügyintézés kapcsán.
Ehhez csupán annyit lehet hozzátenni, a*****t nem tanítottak meg az eszközök használatára, bizony nem fogadják kitörő örömmel az ilyen híreket, inkább félelemmel tölti el őket, amit magam nem csodálok. Ám erről hallgatunk, lehet voltak képzésre pénzek, hová, milyen szintig jutott el, nem tudom, azt látom, hogy a települések szintjén tömegesen nincsenek felkészítve az ott dolgozók a kihívásokra. Etttől még működni fog a közigazgatás, jelenteni fogják a járulékokat, ám nem mindegy mennyi idő, energia, kérdezgetés, egymástól tanulás árán, ha lehetne, lehetett volna másként is. Igaz ez csupán a magánvéleményem.

Jövőre indul az elektronikus járulékbevallás

Jövőre a munkáltatóknak elektronikus formában kell összesítést küldeniük az APEH-nek az alkalmazottaik után befizetett járulékokról. Az e-szolgáltatásoknál legnehezebb feladat nem a technikai és jogszabályi háttér megteremtése, hanem az emberek hozzáállásának megváltoztatása - mondta Baja Ferenc politikai államtitkár hétfőn, a mobil technológia és az e-közigazgatás kapcsolatáról szóló konferencián.
A kormány tervei szerint jövőre a munkáltatóknak elektronikusan kell bevallaniuk az APEH-nek a dolgozóik után fizetett közterheket - mondta el Baja Ferenc, az elektronikus kormányzati szolgáltatásokért felelős kormánymegbízott hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetemen rendezett konferencián, ahol a mobil technológiák és az elektronikus közigazgatási szolgáltatások kapcsolatáról volt szó.
A hivataloknak novembertől kötelező az e-ügyintézés Az elektronikus ügyintézést a november 1-jén hatályba lépő Ket. (közigazgatási eljárásról szóló törvény) és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendeletek teszik lehetővé. Az e-ügyintézés az állampolgárok számára csak lehetőség, aki akarja, természetesen a hagyományos formában is intézheti hivatalos ügyeit. A hivataloknak azonban novembertől kötelező befogadniuk az elektronikus formában indított ügyeket. Magyarországon már működik az e-cégeljárás is, így a megfelelő elektronikus aláírás, számítógép és internetkapcsolat birtokában bárhonnan lehet céges ügyeket intézni - mondta el az államtitkár.

Több a mobilos, mint az internező

Ugyanakkor látszik, hogy a közigazgatási e-szolgáltatások használatában nem az IT-piac fejlettsége, de még csak nem is a jogszabályi háttér megteremtése a legnehezebb feladat, hanem az emberek meggyőzése az új szolgáltatások hasznosságáról - fogalmazott az államtitkár. Baja szerint a mobil technológián alapuló közigazgatási szolgáltatásokat a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központnál (KÜK) lehetne a legkorábban bevezetni. A mobiltelefonok alkalmazása a közigazgatási szolgáltatásoknál azért is hasznos lehet, mert ma hazánkban tíz emberből kilencnek van mobilja, míg a rendszeresen internetezők aránya a különböző mérések szerint 15 és 23 százalék között van.
Péterfalvi: komoly kihívás lesz az adatvédelem
Balogh Zsolt György, a Pécsi Tudományegyetem Informatikai és Kommunikációs Jogi Tanszékének vezetője úgy véli, hogy hasonlóan nehéz feladat lesz megfelelni a szigorú adatvédelmi és adatbiztonsági követelményeknek. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint az emberek ma nem bíznak abban, hogy az ügyintézés céljából megadott adataikat a cégek és szervezetek valóban csak arra a célra használják fel, amire azokat bekérték.


Írta: mgiz Ideje: Október 27, csütörtök, 20:17:23 (5521 olvasás)

Hozzárendelt téma

Közigazgatás korszerűsítése

"Elektronikus járulék bevallás jövőre" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Elektronikus járulék bevallás jövőre (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:32:15
go well with the artistic lady by using a free-spirit right down to the bottom. Audio just like the footwear in your case French maid ?
Posted On: Egyptian Costumes Tuesday, August twenty third, discount baby clothes 2011 at four:29 am As on the list of United kingdom s initial hubs for every one of the most recent and many modern gals footwear, plus size sexy halloween costumes Fussie. co catwoman costume . united kingdom will be the digital property to numerous common shoe makes Pilot Costume expensive halloween costumes . Their mission is usually to make it easier to discover your aspiration footwear sexy Clubwear Ostrich Pheasant feather . On the many popular footwear labels they inventory, you ll be delighted to locate the bubbly model, Irregular Alternative, accessible at your fingertips to search and purchase at your very own leisure. It truly is seriously as straightforward being a few of clicks within your mouse!Characterised by its


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Közigazgatás korszerűsítése

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Közigazgatás korszerűsítése:
Kedvezmények a közszféra dolgozóinak

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Régebbi hírek
április 20, szerda
Jogszabályok (0)
április 12, kedd
Jogszabályok (0)
április 04, hétfő
Jogszabályok (0)
Március 25, péntek
Jogszabályok (0)
Március 21, hétfő
Jogszabályok (0)
Március 09, szerda
Jogszabályok (0)
Március 03, csütörtök
Jogszabályok (0)
Február 27, szombat
Jogszabályok (0)
Február 20, szombat
Jogszabályok (0)
Február 18, csütörtök
Kilépési program közszolgáknak? (0)
Február 16, kedd
Jogszabályok (0)
Február 12, péntek
Jogszabályok (0)
Február 12, péntek
Munkajogi szeminárium (0)
Február 09, kedd
Jogszabályok (0)
Január 27, szerda
Munkajogi aktualitások 2016-ban - szakértői és bírói szemmel (0)
Január 23, szombat
Hatósági jogkör gyakorlása társasházak és lakásszövetkezetek életében (0)
Január 26, hétfő
Azonnali felmondás (0)
Január 26, hétfő
Hatósági jogkör gyakorlása társasházak és lakásszövetkezetek életében (0)
November 24, hétfő
Új tagok, új anyagok! (0)
Február 21, péntek
V. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia (0)

Régebbi cikkek

Toggle Content Partnereink
Mindentudó

Telefalu

ITMentor

Telekuckó

Értelmi

Aktafórum

Lombikbaba


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza